Tävlingsrapport SM Fält dag 1

I stormen Hans fotspår och dess stora vattenflöden var det en munter patrull beväpnade med både gummistövlar och B-vapen som äntrade Sisjöns skjutfält.
Fältskyttebanan var förlagd utmed en trevlig patrullväg om ca 3,5 km som avslutades med minibusstransport tillbaka till tävlingscentrum.

Tio stationer med varierade förutsättningar besköts. Överlag var det en mycket bra banläggning med variation och bra svårighetsgrad även om undertecknad kunde sakna det riktiga långhållet för att sålla bort de som varit allt för snåla med krutet.

Det grymtades som sig bör i patrullen när en station visade sig dukad med skidskyttemål som dessutom växlade med den luriga bunkerspringan. Mest munter upplevde jag patrullen efter station 10 som bestod i att dunka alla skott i ett relativt stort mål på 8 s. Det är kul att skjuta fort!

Resultatmässigt kan vi efter dagen återigen glädjas åt vilket starkt lag LPF har i Fält B!
LPF erövrade guldet i lag! Mycket bra jobbat
Lennart Gustafsson
Anders Grimling
Christian Johansson.

Dessutom tog Christian individuellt silver! Grattis!

För undertecknad var det ingen större sportslig prestation som gjordes utan glädjen får istället hittas i att min känsliga italienska manick till B-vapen höll ihop nerverna och klarade varvet utan matningsfel.

Nu taggar vi om inför morgondagen och vapengrupp R, VY och D!